Csöves erősítő tápegység – 2

A napelemek elterjedésével a hálózati feszültség ingadozása napszakoktól függően, de rövid időintervallumokban is érzékelhetően megnőtt . Ez a cikk egy stabilizált tápegység készítéséről szól, mely csöves erősítők esetén kiküszöböli a hálózati feszültség és a kivezérlés ingadozása miatt létrejövő hátrányos paraméterváltozásokat.

A cikk a letöltések között megtalálható, illetve az alábbi linc-ről is letölthető:

http://

 

A Mátrixrendszer dokumentációiról

Értesítünk minden korábbi vevőnket és partnerünket, hogy a letöltések szerviz anyagai között a mátrix rendszerhez tartozó sok újabb egység elvi és beültetési rajzait tettük fel, annak érdekében, hogy szakismerettel rendelkező személyek a javításokhoz segítséget kapjanak. Amennyiben mégsem találnak megfelelő rajzot , kérem jelezzék és amennyiben módunk van rá küldeni fogjuk.

RIAA korrektor csövekkel

Ebben a cikkben egy extra minőségű, passzív korrekciós elemekkel és csövekkel megoldott  RIAA korrektor építésének és tanulságainak leírása olvasható. A cikk megtalálható letöltések között, illetve letölthető az alábbi linc-en:

http://

 

 

Hibrid erősítő kiegészítés

Korábbi, “Hibrid erősítő másként” cikkemhez szeretnék pár dolgot hozzáfűzni, mivel az elmúlt Covid-os  hónapok alatt volt időm tovább gondolkozni és ténykedni a témán. Az alábbi cikkben elsősorban a tápegység egy praktikus megoldására adok ötleteket, de más, esetleg hasznos dolgok is említésre kerülnek.

A cikk az az alábbi címen letölthető:

http://

 

Lemezjátszó extrával

Korábbi  RIAA korrektor  fejlesztési „küzdelmeim” során felmerült bennem a gondolat, hogy foglalkozni kellene magával a lejátszóval is. Nos elhatározásomat tettek követték és elkészítettem egy extra lemezjátszót, mely hagyományos és tangenciális lejátszásra is alkalmas, majd szórakozásból a működés elvéből adódóan elneveztem a ” magyar vándor” -nak. A gép alkalmas a lemezjátszó karok paramétereinek hatásvizsgálatára és a cikk erről a munkáról és tanulságairól szól.

http://